Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

AZ ANCONAI SZERELMESEK 14 ÉV UTÁN ÚJRA A SZABADTÉRI SZÍNPADON!

Naptár
Nyírműsor
Dátum
2024.06.14 7:00 pm - 2024.06.15 9:30 pm
Szerző
admin

Leírás

A nyíregyházi színház hosszú időn át visszatérő sikerdarabja ezúttal új felfogásban, Keszég László rendezésében tér vissza a Rózsakert Szabadtéri Színpadra, új színekkel gazdagítva. A lényeg azonban változatlan: a csupa élet vígjáték, a felejthetetlen muzsika, a felhőtlen szórakozás. 

Napfény, azúrkék ég, tengerpart, fülbemászó dallamok… Mindez együtt Itália, a dolce vita, a szépség és a romantika csodálatos földje, ahol bármi megtörténhet, és gyakorlatilag bármi meg is történik, mégpedig rengeteg szerelem, intrika, félreértés, rekeszizmokat nem kímélő poénok és jól ismert slágerek kíséretében. Az egyik legnépszerűbb magyar zenés komédia a legendák homályába vesző félmúltról mesél, a hetvenes évek „Itália-életérzéséről”, amikor a vékonypénzű magyar turisták számára eljutni „Olaszba” a 70 dolláros valutakeretből az álmok álma volt, a mozikat Lollobrigida, Mastroianni, Loren sikamlósan fesztelen, pergő nyelvű filmjei uralták, a sanremói fesztivál melódiái pedig egy egész nemzedék közérzetét határozták meg. Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

Valló Péter és Vajda Katalin virtuózan nosztalgikus komédiája egyszer már meghódította a nyíregyházi közönség szívét, hosszú időn át volt évadok visszatérő sikerdarabja. Ezúttal új felfogásban, Keszég László rendezésében találkozhatnak vele a nézők, új színekkel gazdagítva a jól ismert történetet, a lényeg azonban változatlan: a csupa élet vígjáték, a népszerű muzsika, a felhőtlen szórakozás.

Szereplők:

Tomao Nicomaco: Gulácsi Tamás / Mészáros Árpád Zsolt
Agnese: Horváth Margit
Lucia: Kiss Eszter Júlia
Dorina: Kosik Anita
Luigi del Soro: Horváth Viktor
Viktória: Szabó Nikolett
Drusilla: Jenei Judit
Lukrezio: Rák Zoltán
Giovanni: Tóth Zolka
Ensemble: Holló Arnold, Kovács Balázs, Tary Patrícia, Végvári Boglárka

Alkotók:  

Rendező: Keszég László
Dramaturg: Lőrinczy Attila
Súgó: Hugyecz Vivien
Ügyelő: Holló Arnold
Rendezőasszisztens: Fülöp Angéla

Időpont: 2024. június 14-15. 20.30
Helyszín: Rózsakert Szabadtéri Színpad, Nyíregyháza, Benczúr tér 22.

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: www.facebook.com/nyirsegimusor