Events

Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

Izgalmas előadásokkal vár a Móricz Zsigmond Színház!

  • kedd, 02 április 2024 20:14

Vidámság, dráma és szerelem. Vár a színház áprilisban is!

Tárnoki Márk rendezésében bemutatják például a Nők az idegösszeomlás szélén című előadást.

Az áprilisi hónap sem telhet el premierek nélkül a Móricz Zsigmond Színházban. 2024. április 12-én pénteken a Hét tenger meséje című gyerekelőadást láthatjuk a Bárány Frigyes Stúdióban. Sediánszky Nóra népszerű motívumokat felelevenítő története külső és belső utazásokról mesél, álmokról és varázslatokról, valamint életünk legnagyobb kalandjáról, melyet az igazi otthon és a hozzánk tartozó társ megtalálása jelent.

2024. április 26-án, pénteken a Krúdy Kamarában debütál a Nők az idegösszeomlás szélén előadásunk. Pedro Almodóvar első igazán nagy közönség- és szakmai sikert arató filmje az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén volt, valósággal berobbant vele a köztudatba.
A musical Tárnoki Márk rendezésében (Teljesen idegenek korábbi évadban) ezt a sokszínű női- és embermesét dolgozza fel csodálatos, dinamikus zenével, érzékenyen, sok fájdalommal és rengeteg életerővel.

Don Juan, a világ leghíresebb csábítója áprilisban a nagyszínpadon hódít. Horváth Illés állította színpadra a darabot, aki többek között a Ma este megbukunk, az Idétlen időkig az Édes Charity és a Macbeth című nagysikerű előadásukat is rendezte előző évadjainkban. Ebben a történetben minden együtt van, ami egy igazi romantikus drámához, felpezsdítő kalandfilmhez, vagy bővérű komédiához szükséges: párbajok és titkos légyottok, fortély és szélhámosság, erotika és szenvedély. Aki lemaradt volna márciusban Don Juan hódításáról, áprilisban pótolhatja!

Bolha a fülbe című előadás újra a nagyszínpadon várja a vígjáték kedvelő közönséget április 13-án, szombaton. A nézőknek kacagtató ámokfutásban és szertelen poénokkal tűzdelt komikus utazásban lehet része. A humor és megtévesztés nagyszerű alkotását a Móricz Zsigmond Színházban már több sikert is jegyző Mészáros Tibor állította színpadra.

Az Életrevalók című darab közkívánatra április 19-én, pénteken 19 órától is műsorra tűzzük bérletszünetben, főbb szerepekben Horváth László Attilával és Gulyás Attilával. Az Életrevalók a két világból kitaszított férfi minden előzetes várakozást felülíró barátságának igaz története, melyből a 2011-ben készült francia filmadaptáció hatalmas nemzetközi siker után mára kultikussá vált.

Az öreg hölgy újra ellátogat a színházba, hiszen április 20-án közkívánatra, bérletszünetben tekinthetik meg Az öreg hölgy látogatása című előadást, most új helyszínen, a Nagyszínpadon. Friedrich Dürrenmatt drámája groteszk humorral idézi meg azt a képtelen világot, amelyben aleszámolás és a személyes bosszú ilyen természetes kényszerűséggel következhet be. „Túl nagy a kísértés, és túl nagy a mi szegénységünk”, vallják álságosan a drámában, miközben szemünk előtt bontakozik ki egy másik, mélységesen humanista töltetű cselekményív is: két ember kudarcba fulladt sorstörténete.

Minden kedves látogatót szeretettel vár a Móricz Zsigmond Színház! 

Ha tetszett a cikk, kövesse oldalunkat!