Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

Színház-és táncművészeti remekek a 200 éves Miskolci Nemzeti Színházban

Naptár
Nyírműsor
Dátum
2023.04.21 5:00 am - 2023.04.22 6:00 am
Szerző
admin

Leírás

Színház-és táncművészeti remekek a 200 éves Miskolci Nemzeti Színházban Egy páratlan rendező, egy világhírű táncegyüttes, és két klasszikus parádésan újra fogalmazva. Áprilisban és májusban Miskolc igazi művészeti központtá válik, ugyanis a Svájcból, Izraelből és Romániából érkező társulatok az idén 200 éves Miskolci Nemzeti Színházba hozzák fergeteges produkcióikat, melyeket mindenkinek látni kell.

Marthaler mesterműve Miskolcon

A világhírű Christoph Marthaler előadása kihagyhatatlan minden színházrajongó számára. Előadásai világszerte fesztiválok meghívott darabjai, ezért különleges megtiszteltetés, hogy az ünnepi évadban Miskolcon látható.

A tipikus marthaleri groteszkkel és helyzetkomikummal tálalva tökéletesen működik az előadás, a színművészek játéka grandiózus. Senki sem számított pandémiára, amikor Christoph Marthaler egy gyógyszertár díszletei közé tervezte új bemutatóját és megkezdte a próbákat. A steril, semleges patikai környezet volt az a közeg, amely felől Marthaler értelmezte a művészi rokonlélek, Dieter Roth írásait.
E másik nagyszerű svájci művész rajta hagyta kézjegyét a XX. század művészetén sablon festményeivel, illetve a piszok és a tökéletlenség iránti hódolatával. Az utánozhatatlan művészek alkotása most Miskolcon látható a Színházi Olimpia keretén belül.

Dieter Roth szövege alapján: A sírás (A sejtés)

Időpont: 2023. április 21., 22. 19:00
Helyszín: Miskolc, Nagyszínház

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: