Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

BLOKÁD – Megérkezett a hivatalos filmelőzetes

  • péntek, 23 szeptember 2022 19:46
  • Média

Októberben a mozikban lesz látható az idei év egyik legjobban várt magyar filmje, az 1990-es taxisblokádról és az akkori miniszterelnökről, Antall Józsefről szóló Blokád.

Taxisok tüntetnek az Országháznál a drasztikus benzináremelés ellen. A demokráciából hamar kiábrándulva blokád alá vonják a várost, majd hamarosan az egész országot. Az ellenzék melléjük áll és forradalomra buzdít. A köztársasági elnök, a sajtó, a közhangulat velük szimpatizál, a karhatalom pedig magára hagyja a népszerűtlen intézkedések miatt népszerűtlen kormányt.

Antall József, az egykori 56-os forradalmár hirtelen a barikád másik oldalán találja magát. Magára maradtan, frissen műtve, egy kórteremben. Mit tegyen, hogyan, milyen eszközökkel lesz képest ezt a helyzetet megoldani? A Blokád nemcsak a taxisblokád négy napjának krónikája: a kulisszák mögötti küzdelmekbe, alkukba, és a válságot kezelő, a demokráciáért küzdő miniszterelnök magánéletébe enged bepillantást. A politikai krimik izgalmát kínáló film látványosan, de a megtörtént eseményeknek megfelelően, a kor valóságos szereplőit is felsorakoztatva idézi meg 1990 októberének ellentmondásos, feszültségekkel teli napjait.

Stáblista:

Főszereplők:

Seress Zoltán,
Ifj. Vidnyánszky Attila,
Gáspár Tibor,
Tóth Ildikó,
Végh Zsolt,
Márkus Luca

Alkotók:

Rendezte: Tősér Ádám
Írta: Köbli Norbert
Operatőr: Nagy András
Vágó: Makk Lili
Látvány: Pataki Tamás
Zene: Moldvai Márk

Bemutató: 2022. október 20.

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: 

Média