Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

MISKOLC 200 – DRÁMAPÁLYÁZATOT HIRDET A MISKOLCI NEMZETI SZÍNHÁZ

  • szombat, 13 február 2021 11:24

A mai Magyarország első állandó színtársulata 1823. augusztus 24-én kezdte meg működését Miskolc városában, a Déryné utcában, a teátrum mai épületének szomszédságában.

A Miskolci Nemzeti Színház a bicentenárium alkalmából drámapályázatot hirdet, melynek első díjjal kitüntetett darabját a jeles nap alkalmából, 2023. augusztus 24-én kívánja bemutatni.

A színház vezetése műfaji és tematikus megkötés nélkül, belföldről és a határon túlról várja mindazokat az eredeti, magyar nyelvű, prózai vagy zenés színpadi műveket, amelyek még nem jelentek meg nyomtatásban vagy valamely digitális platformon, amelyet nem mutattak be színpadon, nem nyert díjat korábbi drámapályázatokon és előadási vagy közlési jogával más intézmény nem rendelkezik.

A zsűri – amelyet a Miskolci Nemzeti Színház művészeti tanácsának tagjai Béres Attila, Keszég László, Rusznyák Gábor, Szabó Máté, Szőcs Artur rendezők és a színház dramaturgja Lőrinczy Attila alkotnak  – egy 10.000 eurós fődíjat ítél oda.

A pályázatokat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várják.

A pályázatok beadási határideje:2021. december 31.

Eredményhirdetés: 2022. március 1.

 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: