Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

MINŐSÍTETT KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNY CÍMET KAPOTT A VÁCI MIHÁLY KULTURÁLIS KÖZPONT

  • péntek, 26 február 2021 13:14

Az intézmény jelenleg nem fogadhat látogatókat, ennek ellenére van okuk az örömre és ünneplésre, hiszen 2021-ben, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőként a Váci Mihály Kulturális Központ vehette át a Minősített Közművelődési Intézmény Címet.

Tizenhét tagintézményével, a Krúdy Gyula Art Mozival az ország egyik legnagyobb közművelődési feladatellátó a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központ, mely az „Agóra” program keretében újult meg 2014-ben. Maga az épület igazi közösségi találkozó tér, ahol helyet kapnak koncertek, színházi előadások, konferenciák, tanfolyamok, kiállítások és művészeti együttesek próbái. Csúcstechnikával felszerelt, többfunkciós hangversenyterme minden igényt kielégít. Ebben az ideális környezetben kiváló, kreatív, felkészült szakemberek dolgoznak. A lelkiismeretes, odaadó munkának köszönhetően a látogatók, illetve a szolgáltatásaikat igénybe vevők száma az utóbbi években a négy-ötszörösére nőtt.

„Bennünket az éltet, ha látjuk, hogy a látogatóink jól érzik nálunk magukat, az utóbbi években pedig tudatosan szélesítjük a programok körét, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki szívesen jöjjön be hozzánk. A sorozataink nagyon népszerűek, a Lehozzunk önnek a csillagokat! előadásaira szinte a meghirdetésük napján elfogynak a jegyek, de a gyerekeknek szóló matinék és a szépkorúakat megcélzó eseményeink is mindig nagyon sok érdeklődőt vonzanak.”– mondta Mészáros Szilárd igazgató úr.

Szakmai elhivatottságuk vitathatatlan, a korlátozások idején is folyamatosan próbálnak innovatív ötleteket megvalósítani. A vészhelyzet nyomán igény mutatkozott arra, hogy a korábban figyelemfelkeltésre és információátadásra szolgáló online felületeiket alkalmassá tegyék a virtuális térben megtartott szakmai bemutatókra. Elindították a podcast beszélgetéseket, kvízfeladatokkal, virtuális térben megvalósuló játékokkal igyekeztek a korlátozások eredményeként kialakult hiányérzetet csökkenteni látogatóik körében. Nyíregyháza kulturális életének mozgatórugói, évről-évre hagyományokat éltető, művészeteket támogató, színes programkínálattal várják a kultúra iránt érdeklődőket. Számos közösség működésének biztosítanak teret, mellyel nagymértékben hozzájárulnak a csoportok fennmaradásához.

Mindezekből egyértelműen megállapítható, hogy méltó helyre került a Minősített Közművelődési Intézmény Cím, mellyel magasra tették a mércét. 

 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: