Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

RÓZSA ÉS IBOLYA – TÁNCMŰVÉSZ FELÉPÜLÉSÉT SEGÍTI A MISKOLCI NEMZETI SZÍNHÁZ ONLINE ELŐADÁSA

  • vasárnap, 28 március 2021 11:48

Horváth Renátó 2019 decemberében egy gerincvelő gyulladás következtében bénult le nyaktól lefelé, kezelése azóta is folyamatos. Az orvosok látnak reményt a javulásra, azonban ehhez rengeteg munkára és kezelésre van szükség. Ehhez szeretne most hozzájárulni a Miskolci Nemzeti Színház azzal, hogy egyik áprilisi online előadásának bevételét a táncművésznek ajánlja fel.

Áprilisban is folytatódik a miskolci teátrum online közvetítés-sorozata, melynek keretében a korábbi előadások felvételeit vetítik le stream-oldalukon. Minden szombaton az előző évek egy-egy sikerdarabjával készülnek a közönségnek, a 2021. április 17-i online előadás pedig kivételesen fontos lesz. Aznap a Rózsa és Ibolya című mesebalettet élvezheti online formában a közönség, és ezzel nem csupán igazi táncszínházi élményt visznek az otthonokba: a jegyvásárlással hozzájárulnak Horváth Renátó táncművész felépüléséhez.


Renátó a Miskolci Balett táncelőadásainak állandó vendégszereplője volt: a közönség láthatta őt a Casablanca, az Álom luxuskivitelben, valamint legutóbb az Üvöltő szelek című előadásban. A táncművész már készült, hogy új szereplőként beálljon a János vitéz táncelőadásba, amikor a trauma bekövetkezett és Renátó lebénult. Kollégái azonnal segítségére voltak és a táncművészt rögtön kórházba szállították. Vizsgálatok és altatás következett, majd még több vizsgálat; az orvosok jelenlegi álláspontja szerint Renátó szervezetében gerincvelő gyulladás okozta a bénulást.


Azóta folyamatos orvosi kezeléseket kap, valamint otthon is rendszeresen kap gyógykezelést, ebben párja is rengeteg segítséget nyújt. Egy korábbi interjúban a táncművész úgy fogalmazott: próbálják kihozni a legszebbet a mindennapokból.

Több olyan gyógyászati eszköz is létezik, mely sokat segíthet a felépülésében, jelenleg egy speciális, idegrendszer fejlesztő eszközt szeretnének beszerezni. A Miskolci Nemzeti Színház is szeretne ebben segíteni, ezért a Rózsa és Ibolya online előadás teljes bevételét Horváth Renátónak ajánlja fel. Amennyiben 3500 forintos támogatói jegyet váltanak, nem csupán egy szívhez szóló mesebalettet láthatnak, de nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy Renátó minél hamarabb újból színpadra álljon.


 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: