Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

A KÁLLAY GYŰJTEMÉNY ÚJ TÁRLATTAL VÁRJA A VENDÉGEKET

  • péntek, 30 április 2021 13:49

Újra látogatható a Kállay Gyűjtemény a belvárosi Kulturális Negyedben. Az állandó tárlatok mellett május ötödikétől egy Oscar Dietrich kamarakiállítással is várják a látogatókat.

A Kállay Gyűjtemény is újra megnyithatta kapuit a látogatók előtt. Az ősmagyar nemesi család emlékeit bemutató gyűjtemény a város és az ország emlékeit is őrzi, tizenhatezer kötetes könyvtár és kortörténeti fotók, valamint a Kállay-leszármazottak személyes tárgyait is megtekinthetik itt a látogatók. A Kállay Gyűjtemény egy nagyszabású felújítási programnak köszönhetően 2020-ban költözhetett át a család egykori hajlékába, az impozáns Kállay-házba, a belvárosi Kulturális Negyedbe. A két állandó kiállítás, vagyis a várostörténeti és a család történetét bemutató tárlat mellett már egy új programmal is készülnek.

„Korábban készült egy Nők a Kállay családban című kamarakiállítás, amelyet nem bontottunk ki, mert bíztunk benne, hogy nemcsak online, hanem már élőben is láthatják a látogatók ezt a kiállítást. Május ötödikén pedig szeretnénk megnyitni az Oscar Dietrich kamarakiállítást. Róla annyit kell tudni, hogy az Ilosvai családdal került rokoni kapcsolatba, Bécsben korának egy nagy ötvös arany-ezüst ékszerésze volt és az ő anyagából szeretnénk egy gyönyörű kiállítást megvalósítani” – mondta Dohanics László, a Kállay Gyűjtemény vezetője.

A jelenleg érvényben lévő járványügyi szabályok szerint a 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal látogathatják a Kállay Gyűjteményt is, ezt belépéskor a személyi igazolvánnyal együtt kell felmutatni. A 18 év alatti látogatók számára az igazolvány nem kötelező.

 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: