Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

PÜNKÖSD A SÓSTÓI MÚZEUMFALUBAN

  • vasárnap, 16 május 2021 10:30

Hosszúra nyúlt szünet után a pünkösdi hétvégén újra hagyományőrző rendezvénnyel várja látogatóit Nyíregyháza kulturális intézménye.

Magyarország második legnagyobb, a régió egyetlen szabadtéri néprajzi múzeumában felelevenítik a pünkösdi hagyományokat, színes programokkal várják a vendégeket. A népszokásoknak megfelelően a táncosok a májusfa kitáncolásával elevenítik fel pünkösd napját.

A nap további részében minden korosztálynak megfelelő szórakoztató színpadi és kísérőprogramokat kínálnak: tárlatvezetéssel, vásári mulattatókkal, bábelőadással, népzenei produkciókkal és pünkösdi istentisztelettel várják a látogatókat. Portáik élettel telnek meg, a műhelysorba visszaköltöznek a mesterek. A kemencében folyamatosan sülnek majd a régi ízeket felidéző kelt tészták. A kiérkezők az íjászatot, kézműves tevékenységeket is kipróbálhatják, a kisebbekre pedig körhintával és népi játszóudvarral is gondolnak. Lesz lehetőség szövésre, gyertyamártásra, nemezelésre, illatzsák készítésére, bőrözésre, csuhézásra. A Mesekuckóban élőszavas mesét hallgathatnak meg az érdeklődők a VOKE Népmesepont jóvoltából.

A főépületben új időszaki kiállítás nyílik meg, melynek fő témája a csíksomlyói búcsú lesz.

Mindhárom napon termelői vásárt is tartanak, így népművészeti termékek mellett sokféle finomságot is hazavihetnek a látogatók. 

 

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: