Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

ISMÉT „EGY SIMA – EGY FORDÍTOTT”

  • szerda, 17 november 2021 13:53

Második alkalommal hirdeti meg műfordítói pályázatát „egy sima – egy fordított” elnevezéssel a DE Színház (Debreceni Egyetemi Színház), együttműködve a Csokonai Színházzal és a DE Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégiummal.

A pályázók feladata változatlan maradt: bármely nyelvből, szabadon választott kortárs, vagyis az utóbbi harminc évben megjelent irodalmi, színpadi mű, dráma, vagy drámarészlet szövegének, szövegrészletének fordítása magyar nyelvre. A pályázat célja továbbra is a világ színházi szövegeinek jobb megismerése, megismertetése, valamint a tapasztalatszerzés az összetett műfordítói munka területén.

Fontos kitétel, hogy a benyújtott fordítás nem haladhatja meg a húszezer karaktert, és kizárólag magyarul még meg nem jelent, illetve színházban eddig még nem játszott szöveggel pályázhatnak mindazok, akik nem hivatásszerűen foglalkoznak műfordítással

A pályaműveket 2022. február 22-ig lehet eljuttatni jeligével ellátva a DE Színház postacímére:
Debreceni Egyetemi Színház, 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.

A beküldött pályázatokat a Debreceni Egyetem oktatói, a Csokonai Színház szakemberei, műfordítók és színházi dramaturgok bírálják majd el.

Az első három helyezett a pénzjutalom mellett lehetőséget kap többek között a városban töltött kulturális hétvégére (szállás, két vacsora, színház/mozijegy, kiállítás-látogatás), valamint pályaműve megjelentetésére. Emellett a támogatóknak köszönhetően különdíjakat is odaítél majd a szakmai grémium.

Az ünnepélyes eredményhirdetést várhatóan 2022 áprilisában tartják.

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: