Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

  • Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület

Fotóriport

A CSALÁDI JÁTSZMÁK ELŐADÁS PRÓBÁI IS ELKEZDŐDTEK A MÓRICZ ZSIGMOND SZÍNHÁZBAN

  • csütörtök, 09 november 2023 18:10

Megtartották a Családi játszmák című előadás olvasópróbáját. Sam Holcroft komédiáját a Móricz Zsigmond Színház színművésze, Rák Zoltán állítja színpadra.

Ismerik azt az érzést, amikor a lépcsőházban összenéznek férjükkel vagy feleségükkel, mielőtt megérkeznének a családi karácsonyi vendégségbe? „Nem lesz semmi baj, szedjük össze magunkat – és próbáljuk meg túlélni!” És azután mosolyogva lépnek be az ajtón, ahol ott az egész család, a szülők, a testvérek, a sógorok, a gyerekek… De ez a nagy elhatározás csak úgy sikerülhet, ha mindenki betart bizonyos szabályokat. Van, amit nem hozunk szóba, van, amit nem emlegetünk fel – és vannak bizonyos, a saját gyerekkorunkból hozott játszmák, amelyekbe nem kezdünk újra bele. Hacsak a másik el nem kezdi.

Ebben a színdarabban ebből az ismerős helyzetből fabrikál játékos struktúrát a szerző: az előadás alatt a nézők számára is követhetően (a szereplők feje felett kiírva) ad be újabb és újabb feladatokat, „nehezített pályát” a színészek számára – akiknek szerepük eljátszása mellett még ezeket az egyre komplikálódó plusz feladványokat is bírniuk kell lélekjelenléttel. Mert ha nem… akkor kitör a balhé, de úgy, ahogy csak egy nagy családi összejövetelen tud.

Szereplők:

Adam: Rák Zoltán
Sheena: Kosik Anita
Francis:
Tóth Károly
Edith: Horváth Margit
Matthew: Tar Dániel
Carrie: Tary Patricia
Emma: Kazinczi Laura/ Kocsis Vivien

Bemutató: 2023. december 15.
Helyszín: Móricz Zsigmond Színház – Nagyszínpad, Nyíregyháza, Bessenyei tér 13.

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: