Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

  • Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület

Fotóriport

KULISSZÁK HETE A MISKOLCI NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • szerda, 15 november 2023 01:11

Ezen a héten lehetősége lesz a közönségnek bepillantani abba, hogyan is készül egy előadás a Miskolci Nemzeti Színházban. A tatárok Magyarországban és a Hedda Gabler előadások után érdemes a nézőtéren maradni!

A Revizor kritikai portállal együttműködve a Miskolci Nemzeti Színház évek óta tart szakmai beszélgetéseket, melynek keretében Csáki Judit és Jászay Tamás kritikusok segítségével minden érdekességet elárulnak az adott előadás alkotói a darabról, annak születéséről, nehézségeiről, és persze minden érdekes kulisszatitokba is beavatják az érdeklődő nézőket.

Ezen a héten is kínál a miskolci teátrum, így a vastaps után nem érdemes rögtön a kabátért rohanni a ruhatárba.

2023. november 16-án A tatárok Magyarországban előadást vesézi ki Jászay Tamás segítségével a miskolci közönség. Szőcs Artur rendező, Cser Ádám zeneigazgató, az előadás zeneszerzője, valamint a színművészek is elárulnak minden érdekességet az előadásról, amellyel kétszáz évvel ezelőtt megnyílt a miskolci teátrum.


A tatárok Magyarországban előadás csütörtökön 18.00 órakor kezdődik, a beszélgetés az előadás után 15 perccel, kb. 19.45-kor veszi kezdetét a Nagyszínházban

2023. november 17-én a közönség a Rusznyák Gábor rendezésében készült Hedda Gabler című előadásról tudhat meg mindent, amire csak kíváncsi. Csáki Judit ezen az estén is kifaggatja a rendezőt és a színművészeket az előadás keletkezésének körülményeiről, próbafolyamatról, és persze a nézőknek is teret ad, hogy kérdezzenek bátran az alkotóktól.


Pénteken a Hedda Gabler előadás 19.00 órakor kezdődik, a beszélgetés az előadás után 15 perccel, kb. 21.00 órakor veszi kezdetét

Annak sem kell aggódni, akinek az előadásokra nincs jegye, az előadás utáni beszélgetésre a belépés ingyenes!

Ha tetszett a hír további ajánlókról is értesüljön! Kövessen minket: