Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

„Mire gondolt a költő” – A Tavaszi Fesztiválon

  • csütörtök, 11 április 2024 18:42

Mutatjuk, „Mire gondolt a költő” a Tavaszi Fesztivál következő napjairól!

Hétköznap is fesztiválozhatunk: nagykoncertekkel, tangóoperával és irodalmi esttel folytatódik a kulturális kitavaszodás Debrecenben.
„A Tavaszi Fesztivál közönségét arra ösztönözzük: bontsanak rügyet lélekben éstöltekezzenek az elkövetkezendő két hét élményeiből.”

Ezzel a gondolattal nyílt meg az idei Debreceni Tavaszi Fesztivál április 4-én a Bényi GalériábanAz első hétvége hatalmas érdeklődéssel zárult, a fesztivál közönségét többek között Barabás Lőrinc és Erdős Fruzsi koncertjére, az első nagy debreceni táncmaratonra és színes családi napra várták. Mire gondolt a költő? címmel Áfra János irodalmi estjével folytatódik a cívisváros kulturális kitavaszodása április 9-én, kedden a Csokonai Fórumban. Vivaldi és a Négy évszak újragondolásával érkezik a népszerű Talamba Ütősegyüttes szerdán a Kölcsey Központba.

Ugyanitt a magyar költészet napja alkalmából Arany és Petőfi levelezése alapján lenyűgöző koncertszínházi előadással készülnek a szervezők. Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák közreműködésével a Barátomhoz című estet április 11-én, csütörtökön a Kölcsey Központ nagytermében tekinthetik meg az érdeklődők.
A Tavaszi Fesztiválon jubilál a csodálatos Debrecen Dixieland Jazz Band, koncertjük Szőke Nikolettával és Ifj. Szakcsi Lakatos Bélával a Kölcsey Központ Báltermében lesz hallható április 12-én, pénteken.
A mára világszerte klasszikusnak számító María De Buenos Aires című tangóoperát is a Tavaszi Fesztivál közönsége láthatja először Debrecenben. A premier április 12-én, pénteken lesz a Csokonai Fórumban.

A Debreceni Tavaszi Fesztivál teljes programkínálatáról itt lehet tájékozódni:

https://www.facebook.com/DebreceniTavasziFesztival
https://debrecenitavaszifesztival.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse oldalunkat!