Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

Soha se nőj fel! – Képzeletbeli barátok filmkritika

  • hétfő, 20 május 2024 11:03

A Hang nélkül filmek főszereplője és rendezője, John Krasinski újabb darabbal tért vissza.

Legújabb rendezése a Képzeletbeli barátok, amolyan félig mese, félig valóság keveréke, gyerek-szülő kapcsolat boncolgatása, valamint a magány-társra találás keserédes témaköre. Vagyis, minden olyasmi, ami foglalkoztathat egy szülőt, ha kisgyereke van!

Nem szeretnék egy Vekerdy Tamás előadást tartani itt, de tény, hogy a Képzeletbeli barátok mélyebb mondanivalóval bír, mint azt eslőnek ránézésre hinnénk. A történet nagyon egyszerű: adott egy nem is olyan kicsi lány, aki már elvesztette az édesanyját, és most apjára is nagyon komoly műtét vár, ám egy nap ráébred, hogy látja mindenki képzeletbeli barátját, így megpróbálja összehozni a bandát. A film összességében aranyos, bájos, eredeti ötleten alapul (ami ma már nagy szó az amerikai filmiparban!), de ki kell emelnem: nem kell tőle sokat várni, nem fogja megváltani a világot. De nem is kell neki. 

Ez egy sima popcorn mozi, ami főleg gyerekes szülőknek ajánlott! A kicsiknél abszolút működni fog a film, mert aranyosak azok a kis képzeletbeli barátok, van humora, és kötve hiszem, hogy a 4-5 évesek a logikai bukfencekre figyelnének fel, merthogy abból is van pár! A film karakterei eléggé kidolgozatlanok, esetlenek, de a cuki szörnyekék úgyis elterelik a figyelmünket az apró részletekről, a mű üzenete abszolút átjön! Felnőttként is fogyasztható, hiszen valahol egy nosztalgia vonat is a Képzeletbeli barátok. Adódik a kérdés: kinek volt képzeletbeli barátja? Vagy lehet akinek volt, az már a pszichiátrián kötött ki? 

Nem kell túlgondolni. Nem kell elvárásokkal elmenni rá. És néha nem kell felnőni. 

Értékelésem pontszámokban:

Kokas Bálint  7/10 

(Kép forrása: Prorom Entertainment Kft)

Ha tetszett a cikk, kövesse oldalunkat!