Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

Bad Boys – Mindent vagy többet filmkritika

  • vasárnap, 09 június 2024 22:30

Immár negyedszerre tért vissza Will Smith és Martin Lawrence és párosa, hogy a 2020-as gigasikeres mozijuk után újra Bad boys legyenek.

A direktori székben szintén a harmadik felvonás csapata, Bilall Fallah és Adil El Arbi foglalt helyett. Jelentem: mindenki remek munkát végzett. 

A Bad Boys – Mindent vagy többet remekül hozza azt a formát, amit ettől a sorozattól elvárunk: pörgős, vicces, látványos, könnyed, de azért szívmelengető. A Rossz-fiúk nem is annyira rosszak, a két főszereplőn pedig alig fogott az idő. Egy nagyon jól működő párosról van szó, akik még egy újabb felvonásra is beneveznek majd. Jerry Bruckheimer producer (A Karib-tenger kalózai, A nemzet aranya, A Sólyom végveszélyben, Armageddon) biztosan nem fog világvégét kiáltani, mert ugyan idén sorra buknak a nagyobbnál-nagyobb szuperprodukciók a mozipénztáraknál (A kaszkadőr, Furiosa: Történet a Mad Maxből, Madame Web), az előzetes vetítések alapján borítékolható, hogy ez a film siker lesz. Megérdemli, valóban nagyon szórakoztató, próbál újszerű, fiatalos  lenni, és ez sikerül is neki. Ne felejtsük el, hogy az első rész 1995-ben mutatkozott be, Michael Bay rendezésében. Az idő nem fogott a srácokon, ami valljuk be, ritka. Sőt, van még a sztoriban kurázsi. Kifejezetten jó, mer a film poénkodni, mer szabad lenni, tud extra látványos lenni, úgy adagolva mindezt, hogy ne legyen eltúlozva. A történet gyorsan mozog, nincsenek üres járatok, főleg Martin Lawrence tolja a humor szekeret, és bár  vannak utalások az előző filmekre, az is ki fog kapcsolódni, akinek ez az első Bad Boys filme. 

A történet alapja viszont meredeken sablonos lett: a fiúk a harmadik részben elhunyt Howard kapitány nevét akarják tisztára mosni, mivel azt egy csapat rossz-fiú (akik tényleg rosszak) bemocskolta. A család itt már nagyobb hangsúlyt kap, mint az eddigi filmeknél, ami talán kicsit helyenként már zavaró lehet, de nem szúrja annyira a szemünket, hogy haragudni lehessen a filmre. 

Nem szeretnék spoilereket írni, vannak iszonyatosan látványos és vicces jelenetek. Aki egy könnyed nyári filmet szeretne, az mindenképpen menjen el a moziba rá! 

Értékelésem pontszámokban: 7/10

Kokas Bálint

Ha tetszett a cikk, kövesse oldalunkat!