Aktuális számunk

Kövesd te is!

Ajánló

Partnereink

Fotóriport

Agymanók 2 rekordok – 3 hét alatt, 300 ezer magyar mozinéző!

  • szerda, 03 július 2024 19:58

A 2015-ben bemutatott Agymanók folytatása nem csak a tengerentúlon, nálunk is rekordokat döntöget! 

Három hét kellett ahhoz csupán, hogy a Disney és a Pixar közös új filmje a magyar mozikat is berobbantsa! Ez azért nagyon szép eredmény mert idén a legtöbb nagy reményekkel teli film nálunk is (és hazájában is!) csúfos kudarcot vallott a mozipénztáraknál.

Más kérdés, hogy egyébbként nézhető filmet kaptunk e, vagy a megcsappanó mozizási kedv, valóban tükröz valamit. Nagyot hasalt többek közt a Mad Max új felvonása a Furiosa (6 hét alatt, 55 ezer néző) a az új Majmok bolygója (7 hét alatt, 71 ezer néző) de a Marvel Madam Webje se szőtt össze 50 ezer nézőt, február óta. Magyarországi adatokra értem, de az említett filmek, hazájukban is elsüllyedtek. És hosszú a lista. Ugyan nem sok ellenpélda akad, de van: a Dűne 2, a Bad boys 4, a Garfield, a Bob Marley: One Love jócskán termelte a millió dollárokat! Halkan megjegyzem, hogy a Bob Marley életét bemutató film, hazánkban éppen nem zenélt valami fényesen, sőt... Egyszóval: ma már semmin nem lehet meglepődni a mozifronton sem, habár a gyártók azért még mindig bíznak a sikerben. 

Az Agymanók 2-nél nagyon is lehetett számítani a sikerre, de akkorára talán nem, mint amekkora lett belőle. Amerikában már az egymilliárd dolláros bevételű filmek klubjába lépett, nálunk pedig 3 hete uralja az első helyet a mozis nézettségi listán. Ami gigarekord. Eddig a Dűne 2 az idei magyar csúcstartó: 17 hét alatt, majdnem 420 ezer ember nézte meg moziban. Összehasonlítás képpen: tavaly Barbie mozis karrierje nálunk 680 ezer nézőnél állt meg. Tehát van mit még behoznia a manóknak, ráadásul a héten érkezik egy igen erős konkurencia is a Gru 4, ami szintén kasszát fog robbantani nálunk is, ez borítékolható. 

Az érzelmekkel teli Agymanók 2 sikere, kicsit sem meglepő. A Riley fejébe navigáló érzelmek Derü vezetésével, mindent elkövetnek, hogy a serdülőkorba lévő lány, teljes életet éljen, azonban új érzelmek bukkannak fel, akik felborítják a megszokott nyugalmat.

Érdemes megnézni ezt az animációs filmet a felnőtteknek is, hisz a valódi mondanivalója, őket is ugyanúgy megérint majd. 

Kokas Bálint 

Ha tetszett a cikk, kövesse oldalunkat!